Hoe kan ik energie besparen in huis?

Hoe kan ik energie besparen in huis?

Deze dagen is het een goed idee om te besparen op energie en gas. De prijzen hiervoor lopen namelijk al maanden op, mede door het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Wil je energie besparen in huis, maar weet je niet zo goed hoe? Geen zorgen, wij helpen je hiermee op weg In dit artikel bespreken we hoe je energie kunt besparen op verschillende manieren.. Daarnaast geven we ook een aantal handige tips om duurzamer te leven. Zo kun je hierna meteen aan de slag.

Makkelijke manieren op energie te besparen

Wil je besparen op energie zonder veel te hoeven doen? Dan kan. Er zijn namelijk genoeg manieren om energie te besparen, die je eigenlijk heel makkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven. Probeer bijvoorbeeld de ramen en deuren minder vaak open te zetten. Hiermee kun je zowel kou als warmte binnen de deuren houden, waardoor je de airco en verwarming minder vaak hoeft aan te zetten. Ben je een dag niet thuis? Zet de verwarming dan uit, maar ook de vele elektrische apparaten in huis.

Het kan ook dat je te veel betaalt voor energie binnen je huidige contract. Probeer daarom eens op te zoeken of je goedkoper uit bent bij één van de andere aanbieders.

Investeren in duurzaamheid

Ben je bereid te investeren in het besparen van energie en gas in de toekomst? Dan heb je ook heel veel opties. Zo kun je energiezuinige apparaten aanschaffen, isolerende maatregelen nemen voor je woning of zonnepanelen laten plaatsen. Vervang ook altijd oude gloei- en spaarlampen voor LED-lampen. Dit zijn investeringen die je in de toekomst veel geld besparen, waardoor ze zichzelf terugverdienen. Kijk ook eens naar je CV-ketel. Tegenwoordig kun je veel zuinigere ketels aanschaffen. Zo kun je een elektrische CV-ketel kopen, of deze zelfs (gedeeltelijk) aan je zonnepanelen koppelen. CV-ketels die voor 2010 zijn geplaatst, zijn vaak een stuk minder zuinig. Daarom is het vaak een goed idee om deze te vervangen.

Verder kun je nog proberen om je CV-ketel wat lager te zetten, bijvoorbeeld op 60 graden, in plaats van de fabrieksinstellingen (vaak 80 graden). Sommige ketels hebben ook een ecostand, waarmee je een stuk zuiniger bent. Heb je een nieuwere ketel? Dan kun je ook alleen de buizen vervangen, of deze isoleren. Op VoordeelCVketels.nl vind je meer tips en informatie over je CV-ketel.