Afvallen met kurkuma, is dit mogelijk of een fabeltje?

Afvallen met kurkuma, is dit mogelijk of een fabeltje?

Om zo snel mogelijk af te vallen worden er veel hulpmiddelen gebruikt. Dit kan zijn een goed dieet of bepaalde pillen, supplementen, kruiden of andere voedingsstoffen om maar zo snel mogelijk van die overbodige kilo’s af te komen. Je hoort ook steeds vaker de naam Kurkuma in verband gebracht worden met afslanken. Het schijnt dat je met dit kruid de vetverbranding stimuleert. Maar is dat ook zo? Het is zeker zo dat dit kruid in 1 lijn staat met verschillende gezondheidsvoordelen, de vraag is of afvallen daar tussen staat. Wij hebben het uitgezocht en onze bevindingen lees je hieronder!

Eerst wat meer over Kurkuma zelf

Superfood of gewoon kruid, het is maar net hoe je het wilt noemen. Wel is het zo dat Kurkuma veel verschillende uitwerkingen heeft. Het is een kruid dat in de Oosterse keuken veel wordt gebruikt om eten te kleuren en er meer smaak aan toe te voegen. In Nederland vind je het ook, met enige regelmaat ook in de vorm van poeders waarmee je jouw eten kunt kruiden. De smaak is lekker, doch mild en voor iedereen eigenlijk wel een aangename toevoeging. Verder kun je het ook kopen in een pilletje en kan het dus ook gebruik worden in de vorm van een supplement. Kurkuma heeft een geelachtige kleur en een bittere smaak, maar wel heel lichtjes …in combinatie met andere kruiden merk je vaak niet heel veel van de kurkuma in het eten, afhankelijk van de hoeveelheid die eraan is toegevoegd.

Kun je met dit kruid ook afvallen?

Het is inderdaad zo, dat Kurkuma een positief effect heeft op je vetverbranding. Het stimuleert je stofwisseling en zorg ervoor dat vet moeilijker wordt opgeslagen door je lichaam. Ook helpt het bij de vetverbranding, waardoor je bij langduriger gebruik zeker wat gaat merken van Kurkuma. Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk dat je een goed dieet volgt, van alleen dit kruid ga je niet afvallen.

Welke voordelen heeft het nog meer?

Andere voordelen zijn verlaging van je cholesterol, verminderen van depressieve klachten, kan de kans op hart- en vaatziektes verlagen en het reinigt je lichaam. Het is dan ook een noot verkeerd om af en toe eens wat kurkuma door je eten te gooien.

Hoe kom je aan Kurkuma?

Kurkuma kun je eigenlijk overal kopen, met name de supplementen zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken op het gebied van gezondheid, voeding en sport!