De voordelen van opblaasbare tenten

De voordelen van opblaasbare tenten

Als je echt van het idee van kamperen houdt, maar al die palen heb je in een knoop vastgebonden, dan is de opblaasbare tent misschien precies wat je zocht. In 1981 waren de eerste opblaasbare tenten beschikbaar. Het heeft echter een aantal jaren geduurd voordat ze echt van de grond kwamen. In de afgelopen jaren is het aantal opblaasbare tenten dat is aangeschaft enorm gestegen. De technologie erachter is ook aanzienlijk verbeterd en een aantal van de toptentenfabrikanten hebben hun eigen versies uitgebracht, dus er zijn veel verschillende modellen op de markt.

Wat is een opblaasbare tent precies?

De term ‘opblaasbare tent’ roept allerlei beelden op van iets dat lijkt op een springkasteel. Helaas is het niet zo spannend. Opblaasbaar is de algemene term die wordt gebruikt voor een tent die geen traditionele stokken heeft. Als het op opblaasbare tenten aankomt, is de manier waarop ze werken vrij eenvoudig. Elke tent heeft balken (grote buizen) als onderdeel van de stof van de tent om hem op te houden. Opblaasbare tenten worden soms opblaasbare straaltenten, luchttenten of zelfs naar hun eigen specifieke namen genoemd. Elk merk tentfabrikant heeft zijn eigen naam bedacht voor deze stijl van tent en terwijl ze allemaal hetzelfde principe gebruiken; het is een tent zonder stokken waar je lucht in pompt om ze op te zetten.

Wat zijn de voordelen van een opblaasbare tent?

Hoewel opblaasbare tenten door velen worden gezien als de keuze voor kampeerders die het leven een beetje gemakkelijker willen maken, zijn er in feite een aantal voordelen verbonden aan het kiezen van een opblaasbare tent in plaats van een meer traditionele tent. Het gewicht van een tent valt erg mee. Over het algemeen is een opblaasbare tent lichter dan een traditionele tent van dezelfde grootte. Dit komt doordat hij geen stokken heeft - vaak het zwaarste deel van een tent. Hoewel er misschien meer stof is bij een opblaasbare tent, zijn dit gewoon lege buizen die later met lucht worden gevuld. Hiernaast is een ander voordeel dat je slechts één tas hebt waar de gehele tent in zit. Uiteindelijk weten we allemaal dat bij backpacken het gewicht van je rugzak cruciaal is!

Luchttenten kunnen meestal in slechts één tas worden opgeborgen. Dat betekent dat je maar één tenttas hoeft mee te nemen om in je auto te stoppen als je op pad gaat. Als je een traditionele tent hebt, zitten de stokken en stof vaak in aparte zakken en is het maar al te gemakkelijk om er een thuis te laten, waardoor je je tent maar half op kan zetten, ook niet praktisch natuurlijk. Opzetten (oppompen) van de tent is een makkie.

De meeste luchttenten kunnen door slechts één persoon worden opgezet, zelfs enkele van de grotere, ook met aanzienlijk gemak. Bij winderiger weer kan het echter handig zijn om een ​​tweede paar handen te hebben. Het opzetten van een tent met stok, vooral een grotere, is een klus waar twee mensen voor nodig zijn. Als je net begint met kamperen, kan een opblaasbare tent het een stuk gemakkelijker maken. Met behulp van een elektrische pomp is het hele proces van het opzetten van een opblaasbare tent van begin tot eind erg snel. Heb je besloten te gaan shoppen? Top, check dan zeker deze mooie koopgids over opblaasbare tenten die niet alleen constant prijsupdates krijgt, maar jou ook helpt om slimmer te gaan kiezen!