Lees deze tips als je online een mountainbike gaat kopen

Lees deze tips als je online een mountainbike gaat kopen

Wil je graag online een mountainbike kopen? Doe dan je winst met onderstaande tips. 

Bedenk welk merk je wilt

Heb je al een bepaald merk in gedachten of sta je eigenlijk nog wel open voor alle merken? Het ene merk heeft meer uitstraling dan het andere. Maar wat heeft voor jou prioriteit? De uitstraling of de kwaliteit? Of beiden misschien? Dat is natuurlijk heel verschillend per persoon. Een aantal bekende merken zijn onder andere Scott, Cannondale, Ghost, Cube en Giant. Wil je beslist een mountainbike van een Nederlands merk, dan kun je kiezen uit Sensa of Koga.

Framemaat

Het is bij elke fiets van belang dat je een goede framemaat neemt. Maar bij een mountainbike is dit helemaal cruciaal. Deze maat moet precies passen bij jouw lengte. Van een te hoog of te laag frame ga je absoluut last krijgen. Je krijgt daardoor een slechtere houding en dat is gewoon niet comfortabel. Nog vervelender is dat je met een verkeerd frame het risico loopt op blessures op de langere termijn. Dat is vast en zeker niet wat je wilt. Hoe weet je nu wat de goede lengte is? Meet hiervoor je binnen beenlengte. Als je die dan vermenigvuldigt met 0.226, dan heb je de hoogte van het frame. Als je een voorbeeldje wilt, kijk dan hiernaar: iemand met een lengte van 180 cm, heeft een framemaat van ongeveer 18 inch nodig.

Schakelapparatuur

Voor welk schakelapparatuur heb jij een voorkeur? Denk goed na over het aantal versnellingen dat je wenst en ook over de grootte van de tandwielen en het type derailleur. Het zou maar zo kunnen dat dit je nog niet heel veel zegt. Dan is het een goed idee om advies te vragen aan een expert. Bestel jij je mountainbike online bij BikeSuperior, dan kun je altijd even om raad vragen aan een deskundig. Deze shop heeft een heel ruim aanbod en je vindt bij hen de beste merken. Het team van BikeSuperior staat erom bekend dat ze hun klanten graag helpen bij het maken van de beste keus. Je kunt dan natuurlijk meteen even vragen hoe het nu precies zit met de juiste framemaat.