Lenzen online kopen? Lees eerst deze tips!

Lenzen online kopen? Lees eerst deze tips!

Ben jij een gebruiker van zachte lenzen? Of wil jij aan zachte lenzen gaan beginnen? Dan kan het een verstandige keuze zijn om je lenzen online te kopen. Want online koop je zachte lenzen maar ook onder andere lenzenvloeistof voor een fractie van de prijs die je bij de opticien moet neerleggen. Je kan tot wel 70 procent goedkoper uit zijn als je je zachte lenzen of lenzenvloeistof online koopt.

Nu zou je denken dat je online andere merken lenzen kan kopen dan offline en dat het appels met peren vergelijken is, maar dat is niet zo. Online kan je exacte dezelfde merken terugvinden van zachte lenzen zoals je deze ook bij de reguliere opticien kan kopen.

Maar waarom zijn lenzen online goedkoper dan in een optiekwinkel? Dit komt vooral omdat je online in principe alleen voor het product betaald. Offline zoals in een optiekwinkel zitten er meer zaken in de prijs die je neer moet leggen voor zachte lenzen, denk daarbij aan kosten voor duur personeel, duur apparatuur en een duur interieur. Door al deze kosten die een optiekwinkel heeft loopt de prijs van zachte lenzen aardig op en betaal je vaak 2 maal de aanschafprijs t.o.v. een online leverancier.

Wat koop je lenzen online?

Online koop je dus zachte lenzen en dit zijn hoofdzakelijk daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Ook zachte kleurlenzen al dan niet op sterkte koop je met voordeel online. Buiten het assortiment aan lenzen welke je online kan bestellen is er ook een enorm assortiment aan lenzenvloeistof en oogdruppels online verkrijgbaar.

Lenzenvloeistof

Bij de meeste lenzen heb je dan ook lenzenvloeistof nodig om ze voor langere tijd goed te onderhouden, met uitzondering van daglenzen. Denk maar eens aan maandlenzen, die moeten dus goed onderhouden worden want je vervangt ze pas na een maand. Zou je ze niet goed onderhouden dan worden ze al halverwege de maand vies en zie je dus minder en bovendien laten ze dan nog onvoldoende zuurstof door naar het oog.

Oogdruppels

Ook oogdruppels of andere oogzorgproducten kan men online voordelig kopen. Er zijn namelijk heel wat lensdragers die last hebben van droge ogen en die een paar keer per dag eens een oogdruppel nodig hebben omdat ze anders last krijgen van droge ogen en slecht zicht.

Bespaar op je aankoop

Dus al met al kan je online merklenzen, lenzenvloeistof en oogzorgproducten kopen en flink besparen op deze aanschaf als je dit vergelijkt met offline.