Spaanse steden met de mooiste parken

Spaanse steden met de mooiste parken

3 Steden in Spanje met mooie stadsparken


Op stedentrip in Spanje? De volgende Spaanse steden staan bekend om hun mooie stadsparken:

De hoofdstad Madrid 

Wanneer u in Madrid, de hoofdstad van Spanje, een park wilt bezoeken zijn er twee stadparken die eruit springen. Als eerste de Jardines del Buen Retiro. Dit stadpark dat centraal in Madrid ligt bij de vele Madrid bezienswaardigheden zoals het Prado Museum, de Plaza de Cibeles en de Puerta de Alcala is hét groene hart in het centrum van Madrid. Het park is bijna 120 hectare groot en is zeer geliefd om te wandelen, hard te lopen of om ontspannen te picknicken. Bezienswaardigheden in het Parque del Buen Retiro de Madrid zijn het Palacio de Cristal, oorspronkelijk een glazen kas om exotische planten tentoon te stellen, de rozentuin en een boottocht te maken op het meer bij het standbeeld van koning Alfons XII van Spanje. Na een ochtend ontspannen in dit stadspark bent u weer helemaal opgeladen om de bekende Madrid bezienswaardigheden te bezoeken zoals de Plaza Mayor, het koninklijke paleis of een rondleiding te maken door het Bernabeu stadion van Real Madrid. Een ander populair stadspark is de enorme Casa de Campo, een recreatiegebied van 17 vierkante kilometer ten zuidwesten van Madrid. Het leuke is dat u dit park kunt bezoeken met een kabelbaan (Teleférico de Madrid). In de Casa de Campo treft u o.a. een dierentuin en een klein attractiepark.

Barcelona, een stad vol mooie parken

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona treft u een aantal beroemde parken. De beroemdste van deze Barcelona bezienswaardigheden is Park Güell van Antoni Gaudí. Het park is niet een heel groen park, maar vooral beroemd geworden door de architectuur met schitterende details van mozaïeken die verwerkt zitten in de beroemde bankjes en de draak bij de ingang van het park. Wanneer u in het centrum van Barcelona bent is het mooiste park het ‘Parc de la Ciutadella’. Het groen park werd ooit aangelegd voor de wereldtentoonstelling van 1888 en rond het park treft u bezienswaardigheden als de Font de Cascada, de Zoo (dierentuin) en de promenade met de Arc de Triomf. De andere plek om in de stad Barcelona veel groen tegen te komen is op de Montjuïc heuvel. Tijdens uw wandeling komt u onderweg vele Barcelona bezienswaardigheden tegen zoals het Palau Nacional (Tip: schitterend uitzicht), El Poble Espanyol en kunt u de kabelbaan nemen tot bovenop de top van de groene heuvel waar u kunt genieten van een schitterend panorama bij het kasteel van de Montjuïc.

Sevilla en Parque Maria Luisa

Wanneer u op vakantie bent in Sevilla dan mag een bezoek aan het Parque Maria Luisa niet ontbreken. Dit openbare stadspark was oorspronkelijk de achtertuin van het San Telmopaleis maar is sinds de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 een openbaar park geworden. Zo treft u in het stadspark van Sevilla nog tal van paviljoens van dit evenement. De bekendste bezienswaardigheid is de Plaza de España, een bijzonder Spaans plein waar u 52 bankjes met mozaïeken aantreft die symboliseren voor de 52 Spaanse provincies. Vanaf de Plaza de España wandelt u door naar de mooie Jardines de Murillo, een prachtig aangelegd park achter de belangrijke attractie van Sevilla, namelijk het Real Alcazar de Sevilla (het koninklijke paleis met tal van Moorse details). Een andere bezienswaardigheid die verder niet mag ontbreken tijdens uw stedentrip Sevilla is een bezoek aan de enorme kathedraal met de La Giralda toren.