Waarom bomen zo populair zijn

Waarom bomen zo populair zijn

Als je bij mensen in de tuin kijkt, zie je vaak bomen staan. Ook in nieuwe wijken, wordt er door huiseigenaren vaak gekozen om jonge bomen aan te planten. Ze zijn dus erg populair. Hoe dat kan? Je leest het hieronder!

Schone lucht

Bomen absorberen vervuilende gassen zoals ammoniak en zwaveldioxide. Hiervoor in de plaats krijgen we schone zuurstof terug. Een goede ruil dus! De klimaatverandering die momenteel gaande is, wordt voor een groot deel veroorzaakt door een teveel aan kooldioxide (CO2). Bomen nemen dit op, waarbij ze de koolstof verwijderen en opslaan. Een zeer positieve bijdrage dus, om klimaatverandering tegen te gaan.

Ontspanning

Heb je een drukke baan? Laat bomen voor je ontspanning zorgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een groene omgeving stress vermindert. Plant een aantal bomen in je tuin en de ontspanning komt vanzelf. Komt nog bij dat het geluid uit de omgeving door bomen wordt gedempt. Heb je een hond in de buurt die nogal luid is? Spelende kinderen die veel lawaai maken? Creëer je eigen groene oase en je krijgt er ontspanning en rust voor terug. En welke soorten je wilt planten, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Hou je van fruitbomen? Dan sla je twee vliegen in één klap; fruit uit eigen tuin en je wordt er ook nog eens ontspannen van.

Energie besparend

Vind je een leilinde een mooie boom? Als je kiest voor dit soort, zul je verwend worden door zijn prachtige bloemen. En daar blijft het niet bij, want bomen zorgen ook nog eens voor verkoeling. Zomers zorgen ze voor schaduw, ideaal als je hiermee je huis koel kunt houden. Je hoeft in dit geval geen ventilator te kopen of een airconditioning, de natuur zorgt voor verkoeling. De energie die je hiermee bespaart, scheelt je veel geld en het is ook nog eens goed voor het milieu.