3 duurzame cadeautips voor iemand die jarig is

3 duurzame cadeautips voor iemand die jarig is

Het is altijd fijn om iemand te verrassen met een cadeautje op zijn of haar verjaardag. Maar tegenwoordig worden we ons steeds bewuster van het belang van duurzaamheid. Gelukkig zijn er genoeg duurzame cadeau-opties die zowel leuk zijn om te geven als om te ontvangen. In dit artikel delen we 3 duurzame cadeautips waar de jarige zeker blij van zal worden.

Picknick met wandeling

Als je gaat wandelen met jarige, zul je deze persoon hiermee verrassen, maar ook jezelf. Wandelen is namelijk een hele fijne, duurzame manier om tot elkaar te komen. Zeker als je ook nog onderweg gaat wandelen. Lekker in de buitenlucht, op een bankje, samen genieten van een lunch. Dit is niet duur, heel goed voor het milieu en bovendien heel origineel. De kans is groot dat de jarige dit wel vaker met je wil doen, hou je er ook nog een leuke hobby aan over. Er zijn waarschijnlijk veel leuke routes bij je in de buurt en anders is er altijd op internet wel een leuke route te vinden. 

Een duurzaam boek of tijdschrift abonnement

Een boek of tijdschrift abonnement is altijd een leuk cadeau, maar waarom zou je niet kiezen voor een duurzame variant? Er zijn steeds meer uitgeverijen die zich bezighouden met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor boeken uitgegeven door een uitgeverij die gebruikmaakt van FSC-gecertificeerd papier, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Ook kun je kijken naar tijdschriften die zich richten op duurzaamheid, zoals tijdschriften over natuur, gezonde voeding of milieuvriendelijk wonen. Op deze manier geef je niet alleen een leuk cadeau, maar draag je ook bij aan duurzaamheid. 

Opblaasfiguur

Heb je zonnepanelen? Dan kun je met eigen opgewekte stroom een opblaasfiguur opblazen! Een opblaasfiguur is origineel, makkelijk op te zetten en bovendien helemaal niet duur. Er zijn verschillende opblaasfiguren waar je uit kunt kiezen, gegarandeerd dat er eentje bij zit die past bij de jarige! Zeker niet als je met een groepje vrienden de kosten deelt, zul je merken dat dit erg meevalt en de voorpret, die zal natuurlijk enorm zijn! Een opblaasfiguur huur je makkelijk en snel bij VerhuurPlezier.nl!