Alles over de Atacama woestijn in de Chili

Alles over de Atacama woestijn in de Chili

De droogste woestijn van de wereld bevindt zich in het noorden van Chili, aan de ene kant omgeven door de Andes en aan de andere door de Stille Oceaan. Het is niet alleen droogte wat er te vinden is in dit gebied, ook oases, warmwaterbronnen, musea die de archeologische rijkdommen van dit gebied bewaren. Door zijn variëteit aan landschap, het heerlijk klimaat, goede hotels en lucht- en landverbindingen met zowel de rest van Chili als met de omringende landen kan men hier heerlijk tot rust komen. Ook bestaat de mogelijkheid om haar schoonheid te ontdekken, de archeologische en de ecologische schatten.

Chuquicamata

In Calama kunt u niet alleen Chuquicamata ontdekken, de grootste open kopermijn ter wereld, maar is daarbij ook het vertrekpunt van enkele zeer spectaculaire bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Tatio Geisers, de salar de Atacama, valle de la Luna, de dorpjes, Toconao, Peine, Caspana, San Pedro de Atacama en Chiu Chiu. In San Pedro de Atacama bevindt zich het Gustavo le Paige museum genoemd naar de gelijknamig Belgische pater. Hier bevinden zich archeologische vondsten verzameld en gered uit de neolithische periode tot aan de Spaanse verovering.

Tatio Geisers

Vierduizend meter boven zeeniveau zijn de Tatio Geisers één van de meest opzienbarende spektakels van Moeder Natuur. Door onderaardse stromen en hoge stoom temperaturen spuiten deze geisers wel 10 meter de lucht in. Door de mineralen die zich in de wateren bevinden krijgen de kraters een paarse, oranje of wit met rode kleur. De Atacama woestijn is zoals u ziet een gebied met een levendigheid die je niet direct zou verwachten. U moet er echter zelf voor zorgen om bij vertrek en tijdens de reis in bezit te zijn van alle benodigde documenten. Een vakantie in Chili betekent andere mensen en gewoonten, een andere cultuur, ander eten, anders dan thuis. Dit is een van de aantrekkelijke kanten van Chili, maar ook een aspect om bij uw verwachtingen rekening mee te houden.