Bespaar geld, op energie en het klimaat met een slimme thermostaat

Bespaar geld, op energie en het klimaat met een slimme thermostaat

Hoe regel je een slim verwarmingssysteem en welke mogelijkheden heb je? Draadloze radiatorthermostaten voor je radiatoren of je vloerverwarming zijn te bedienen via de app, handmatig op het apparaat of via spraak. Via de bridge koppel je je thermostaten ook aan andere smart home producten. In combinatie met de 

HomePilot-bedieningscentrale kunt u samen met uw thermostaten andere Rademacher-producten bedienen en slimme routines creëren. In combinatie met draadloze deur- en raamcontacten registreert je thermostaat direct wanneer ramen en deuren openstaan ​​en regelt de kamertemperatuur dienovereenkomstig. 

Een thermostaat kopen kun je bij veel shops. maar deze producten handig bij elkaar gezet in een actieverpakking, zodat u de producten niet per stuk hoeft te kopen en u ook nog eens geld bespaart in vergelijking met het los kopen.  Combineer je draadloze thermostaat met beltwinders en creëer de routine dat je verwarming 's ochtends op een aangename 21 graden staat en je rolluiken kort daarna omhoog gaan. De tado° app bevat zelfs het weerbericht zodat de tado° thermostaten in een vroeg stadium de temperatuur kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden.

3 belangrijke vragen vragen over thermostaten

Kan ik ook in een gehuurd appartement gebruik maken van slimme verwarming?

Ja, je kunt de verwarming in een gehuurd appartement ook regelen met individuele slimme radiatorthermostaatknop. Vervang afzonderlijke kleppen of allemaal tegelijk. En dan heeft u altijd en overal toegang tot uw verwarming en verlaagt u uw stookkosten. Zorg ervoor dat u de oude thermostaten bewaart en vervang ze wanneer u verhuist. Je kunt je slimme thermostaten opnieuw installeren in je nieuwe appartement of huis.

Moet ik een fabrikant kiezen?

Nee, je kunt de slimme apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar combineren en aansturen via de smart home control center van een fabrikant als Honeywell, Tado, Nefit en Netatmo. U moet echter een systeem kiezen en weten welke producten u allemaal wilt combineren. Wanneer je je smart devices gebruikt via een systeem van een andere fabrikant, heb je vaak niet alle mogelijkheden van het systeem.

Hoe duur is het om mijn verwarming slim te maken?

Slimme starters sets kosten rond de € 100, individuele thermostaten voor uitbreiding beginnen bij ongeveer € 25. Ook al lijken de prijzen van sommige producten u wat hoog, u heeft deze kosten snel terugverdiend door de enorme besparing op stookkosten. En natuurlijk mag je de persoonlijke meerwaarde niet vergeten die de slimme thermostaten met zich meebrengen: Regel je verwarming waar en wanneer je wilt en automatische aanpassing aan de kamertemperatuur.