De nieuwste campingtrends 2021

De nieuwste campingtrends 2021

Het nieuwe jaar is begonnen. Een goed moment om tegelijkertijd stil te staan bij de nieuwste campingtrends. Gaat u de aankomende zomer op vakantie naar de camping, vergeet dan niet wat helemaal trending is in 2018. We noemen een paar trends. Wat staat jou allemaal te wachten in het komende jaar?

Trend 1: De boomhut wordt populair

Wie kent tegenwoordig niet het begrip glamping? Deze vorm van kamperen heeft de afgelopen jaren veel populariteit gekregen. Op heel veel campings zie je de laatste jaren steeds meer safaritenten, blokhutten, pods of alternatieve accommodaties waar je erg luxe kunt genieten van het kamperen. Iets wat je steeds vaker ziet dat is het kamperen tussen de boomtoppen (!). Het is tegenwoordig enorm populair om te kamperen in een boomhut. Tussen alle boomhutten bestaan ook grote verschillen. Je hebt zogenoemde platformen waar je je eigen tent nog op kunt zetten, maar ook hele luxe boomhuten die nauwelijks onderdoen voor een fraaie bungalow. Zoekt u inspiratie om te kamperen in het buitenland, kijk dan eens op Campoala.com

Trend 2: Bushcraften

In 2017 merkte we al een flinke opkomst van het bushcraften. ‘Bushcraften, wat is dat? ‘, zie ik u denken. Bushcrafts zijn vaardigheden die mensen nodig hebben om in de natuur te verblijven en te kamperen. Je maakt dan gebruik van alles wat de natuur u te bieden heeft. Denk aan overnachten in zelfgebouwde hutten of shelters, het bouwen van kampvuren waarop kan worden gekookt. Wat we de laatste tijd vooral zien, dat is het groeiende aantal mensen dat zich toelegt op buscraften. Ze komen ook vaak samen en kamperen dan met z’n allen in de natuur.

Trend 3: Campingtrouwfeesten

Het komt steeds vaker voor dat mensen in een festivalsfeer hun bruiloft willen vieren. De kleinere campings zijn hier erg geschikt voor. Het gebeurt dan ook dat trouwfeesten, familiefeesten en jubileumfeesten steeds meer en vaker op campings worden gegeven. Tip: wanneer je zoiets van plan bent, wees daar open over richting andere campinggasten. Vaak vinden die het ook nog hartstikke leuk. Het gebeurt tegelmatig dat feesten gepaard gaan met veel muziek en dat die als een (onaangename) verrassing wordt beschouwd door andere kampeerders. Zorg dus voor openheid of nog makkelijker: huur de gehele camping af!