Dit zijn unieke plekken voor een stadswandeling

Dit zijn unieke plekken voor een stadswandeling

Wandelen tijdens de vakantie kan erg fijn zijn. Welke plekken zijn nu dan ook echt mooi om te bezoeken? 

Het schiereiland Vieste 

Door de vele unieke stadjes is de regio Puglia uniek. Dit komt onder andere door de meerdere schiereilanden die Puglia heeft. Een van die schiereilanden is Gargando. Op dit schiereiland is Vieste gelegen. Dit plaatsje heeft een perfecte sfeer en een unieke ligging. Er is hier zoveel te zien en te beleven. Doordat er zoveel moois te zien is, is dit een perfecte plaats om een stadswandeling te maken. 

Brugge, wandelen door de historie 

Brugge is een van de mooiste steden in België en wellicht ook van Europa. Deze stad bied je zoveel mogelijkheden. Lekker wandelen door de historische straten maar wanneer je meer van het shoppen bent kun je hier ook genoeg straten vinden voor een heerlijke shopmiddag. Ook kun je superlekkere en gezellige restaurantjes vinden in Brugge. Eigenlijk kun je dus wel zeggen dat er voor iedereen wel iets te doen is in Brugge

Beara Way, Ierland 

Een van de beste bestemmingen om te gaan wandelen in Europa is toch wel Ierland. Het eiland heeft verschillende dramatische kliffen. Langs de westkust kun je een spectaculaire route nemen van wel 2.600 km. Een hoogtepunt van deze route is de Beara Way. 

Pieken van de Balkan, Albanië/Montenegro/Kosovo 

Deze plek is wel het minst bekend, maar is wel echt supermooi om hier een looproute te nemen. Wanneer je twee weken gaat reizen kun je de top en rijkdom van drie verschillende Balkan Landen bewandelen. 

Muur van Hadrianus, Engeland 

Wanneer je geschiedenis wilt tijdens het wandelen dan kun je het beste naar Noord-Engeland gaan. Een van de meest populaire wandelingen is dan wel het pad langs de Muur van Hadrianus. Onderweg kom je meerdere historische bouwwerken tegen waarvan meerdere horen tot Unesco-werelderfgoed. Een wandelroute van 135 km die van de oostkust tot de westkust loopt. Wanneer je deze route neemt zul je de resten van de vroegere grens van het Romeinse Rijk zien. Ook is het zo dat deze route weinig hoogteverschil heeft waardoor het perfect is voor beginnende wandelaars en gezinnen.