Hier moet je opletten bij de aanschaf van een elektrische auto

Hier moet je opletten bij de aanschaf van een elektrische auto

Bij het aanschaffen van een elektrische auto zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Zo kun je de overweging maken om de elektrische auto privé of zakelijk te gaan rijden. En moet je ook bedenken hoe je de elektrische auto efficiënt wil gaan opladen.  

Het opladen van de elektrische auto 

Om eerst na te gaan hoe je de elektrische auto op gaat laden, kan ervoor zorgen dat je niet elke keer bij een laadpaal langs de weg moet staan. Een elektrische auto laden aan een laadpaal langs de weg is zonde van je tijd, al helemaal als je de auto thuis had kunnen opladen. Daarnaast is het thuisladen van de auto nog goedkoper ook dan het langs de weg laden. 

Niet elk huis is geschikt om een elektrische auto aan huis te laden. Wanneer je in een rijtjeshuis woont waarbij de auto aan de andere kant van de straat moet staan, wordt het lastig om daar een laadpaal te plaatsen. Als je wel in deze situatie zit maar hier niet bij stil hebt gestaan, kom je voor de verassing dat je inderdaad elke keer langs de weg moet gaan staan om de auto op te laden.  

Elektrisch rijden privé of zakelijk      

Of je nu een elektrische auto beter privé of zakelijk kunt gaan rijden hangt ten eerste af of je een eigen bedrijf hebt, wanneer je geen eigen bedrijf hebt kun je niet zakelijk gaan rijden. Behalve als je een zakelijke elektrische auto krijgt van je werkgever. In dit geval is het ook handig om te gaan kijken naar de mogelijkheden voor het thuisladen van de auto. Aangezien je de elektrische auto van de zaak krijgt, is het bij een laadpaal langs de weg gaan staan ook minder erg. Aangezien de werkgever deze uren ook moet vergoeden.  

Maar wanneer je veel kilometers maakt voor je eigen onderneming kun je ook beter zakelijk gaan rijden. In dit geval wil je er wel voor zorgen dat je de elektrische auto aan huis kunt opladen. Als eigen ondernemer heb je het al druk genoeg, dus heb je ook geen tijd om bij een laadpaal te gaan staan. Gelukkig hebben ze bij laadkompas zowel laadadvies voor privé als voor zakelijk rijden. Zo kan je geholpen worden met de keuze of je een lichte laadpaal nodig hebt of misschien een zwaardere laadpaal. Daarnaast kan er ook naar de mogelijkheid voor zonnepanelen gekeken worden, om de elektrische auto met behulp van zonnepanelen op te laden.