Kunstkerstboom, ken jij de voordelen al?

Kunstkerstboom, ken jij de voordelen al?

Een echte kerstboom moet jaren groeien voordat hij gereed is om in te zetten voor de kerst. Bovendien kost een echte kerstboom zo dertig euro, verliest naalden en voor de aankleding ben je ook ieder jaar weer geld kwijt. Een kunstkerstboom koop je eenmalig, je hebt er geen onderhoud aan en het is ook nog eens goed voor het milieu. Heb jij weleens nagedacht over een kunstkerstboom?

Milieubewust

Om een kerstboom jarenlang te kunnen laten groeien is een stukje grond nodig en verzorging. Vervolgens wordt deze boom omgehakt, waardoor deze geen CO2 meer op kan nemen. Deze kerstboom wordt vervolgens (meerdere malen) vervoerd waar energie voor gebruikt moet worden. Op de plek waar deze echte kerstbomen worden verkocht (bijvoorbeeld een winkel of bouwmarkt) moet ook energie worden verbruikt om deze verkoop tot stand te brengen. Denk hierbij aan verlichting en verwarming. Al met al veel belasting voor het milieu. Na de kerstperiode moet de kerstboom weer worden afgevoerd door deze bijvoorbeeld naar de gemeentewerf te brengen, wat ook weer energie in de vorm van bijvoorbeeld fossiele brandstof kost. Een kunstkerstboom schaf je eenmalig aan en kun je de rest van je leven inzetten, zonder dat dit schadelijk is voor het milieu.

Kies jouw perfecte kunstkerstboom

Hou je van een natuurlijke kleur met een rustige versiering? Of juist van een bonte kerstboom die rondom in de verschillende kleuren lichtjes zit? Wil je een kerstboom zonder verlichting of juist een kerstboom met verlichting? Jij gaat jouw ideale kerstboom zeker vinden. Het assortiment is groot op het gebied van kerstbomen. Heb je een landelijke interieurstijl of juist een strakke moderne stijl? De kerstboom die aansluit bij jouw specifieke woonstijl zit gegarandeerd in het assortiment!

Bespaar geld

Geen jaarlijkse aanschafkosten van een kerstboom. Geen kosten om ballen en lichtjes te vervangen. Geen brandstofkosten om de boom op te halen en af te voeren. Al deze kosten vallen weg als je (eenmalig) een kunstkerstboom koopt. Een investering voor het leven dus. Naast het geld wat je bespaart, heb je ook nog eens veel minder werk aan je kerstboom. Nooit meer naar de winkel om een boom te halen, nooit meer naalden zuigen en nooit meer versieren. Heerlijk toch?