Op vakantie met een elektrische auto? Kies een camping met laadpaal

Op vakantie met een elektrische auto? Kies een camping met laadpaal

Wil je komende zomer met de auto op vakantie naar een land als Frankrijk, of Italië? Als je een elektrische auto hebt, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je zorgen dat je onderweg kunt opladen. Ook opladen op de bestemming is belangrijk. Kies daarom voor een camping met laadpalen. Veel campings hebben tegenwoordig laadpalen, zodat je je elektrische auto altijd kunt opladen. Zo ben je altijd verzekerd van een plek om je auto op te laden en kun je optimaal genieten van je vakantie.

Vakantie met de elektrische auto

Veel Nederlanders gaan ieder jaar op vakantie met de auto. Zeker nu de zomers in Europa warmer worden, is dit voor velen een hele fijne optie. Er zijn ook steeds meer Nederlanders die een elektrische of hybri­de auto hebben. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee, maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Ga je met je eigen elektrische auto op vakantie? Dan moet je zorgen dat je de juiste laadpas hebt. Niet overal kun je namelijk met dezelfde laadpas opladen. In andere landen moet je vaak aparte pas(sen) aanschaffen of regelmatig abonnementen afsluiten.

Auto onderweg opladen

Bovendien is het belangrijk om te weten waar je onderweg kunt opladen. In Nederland zijn dit er steeds meer, maar in andere landen zijn er vaak minder opties. Het kan dan lastig zijn om tijdens je reis te stoppen om op te laden. Daarom kun je ook beter een camping met laadpaal boeken. Zo weet je zeker dat er een plek is waar je terecht kunt voor het opladen van je elektrische auto.

Kies je voor een camping met laadpaal? Zorg dan dat je van te voren goed uitzoekt hoeveel plekken er zijn. Informeer bij de camping of er genoeg laadpalen zijn als jij op vakantie bent. Ook kun je ervoor kiezen om bij een camping te boeken die aangesloten is bij een netwerk van laadpalen. Op deze manier weet je zeker dat er altijd plek is om op te laden en hoef je niet te wachten tot er weer een plek vrij komt. Zoek jij een camping met laadpalen? Bekijk dan alle campings met laadpaal in omliggende landen.