Te weinig laadpalen op kantoor in Nederland

Te weinig laadpalen op kantoor in Nederland

In Europa zit Nederland bij de landen met de meeste laadpalen voor elektrische auto’s. Deze laadpalen staan echter veelal bij mensen thuis, bij kantoren treffen we deze palen veel minder vaak aan. Vanaf maart 2020 zijn bedrijven bij nieuwbouw of renovatie verplicht om per tien auto’s een laadpaal te plaatsen. Dit gaat dus de goede kant op, maar waarom zou je als bedrijf afwachten tot je straks verplicht bent om palen te plaatsen? Het is namelijk een uitstekende investering om laadpalen te plaatsen voor elektrische auto’s. Waarom dit zo is? Hieronder lees je het!

Bespaar kosten

Met een laadpaal op kantoor bespaar je als bedrijf veel kosten. Als je namelijk overschakelt op een elektrisch wagenpark, zul je merken dat de totale autokosten flink zullen dalen. Elektra is immers een stuk goedkoper dan fossiele brandstof. Heb je nu al een aantal auto’s rijden op elektra en worden de accu’s hiervan regelmatig onderweg opgeladen bij tankstations? Dan kun je hier ook geld mee besparen. Zelf je auto’s voorzien van stroom, is natuurlijk veel goedkoper dan dat je elektra afneemt bij tankstations lang de weg.

Duurzaamheid als klantentrekker

Duurzaamheid is voor veel bedrijven een zwaarwegend argument om wel of geen zaken te doen. Door over te schakelen op elektrische bedrijfsauto’s en laadpalen te plaatsen, laat je duidelijk zien aan je (nieuwe potentiële) klanten dat duurzaamheid voor jouw bedrijf hoog in het vaandel staat. En dan niet alleen op papier uitgeschreven in de strategie, maar ook aantoonbaar op de parkeerplaats. Voordeel van laadpalen op het parkeerterrein is dat klanten deze palen gegarandeerd zullen zien, sterker nog, ze kunnen er ook gebruik van maken. Met een volle accu keren ze weer huiswaarts, na een goed verkoopgesprek. Dat zal zeker worden gewaardeerd!

Snel en voordelig geplaatst

Een laadpaal is snel en eenvoudig geplaatst. Voordeel is dat je er meteen gebruik van kunt maken waardoor deze investering zich vanaf de eerste dag al zal terugverdienen. Offerte laadpaal voor op kantoor aanvragen? Dit is online zo geregeld en snel weet je, waar je aan toe bent. Je zult verbaasd zijn over de kosten en hoe eenvoudig het plaatsen van palen is. Dat wordt straks duurzaam genieten van een prima investering!