Uw energieverbruik verminderen door apparaten verstandig te gebruiken

Uw energieverbruik verminderen door apparaten verstandig te gebruiken

Het energieverbruik van de gemiddelde Belg of Nederlander neemt al lange tijd toe, en veel mensen beseffen niet dat dit hen geld kost. Zelfs als je een groot budget hebt om elke maand uit te geven aan je elektriciteitsrekening, kun je nog steeds besparen door slim om te gaan met je apparaten. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om uw energieverbruik en dat van uw hele gezind te verminderen:

Wasmachine

Uw kleding wassen in koud water is beter voor het milieu en voor uw portemonnee. Hoe kouder het water, hoe minder energie het kost om het op te warmen. U kunt ook een milieuvriendelijk wasmiddel gebruiken en uw machine uitzetten als hij klaar is met wassen. U kunt de machine zelfs 's nachts laten draaien wanneer de elektriciteitsprijzen lager zijn!

Als u een wasmachine met hoog rendement hebt, probeer dan indien mogelijk normaal water (40˚C) te gebruiken in plaats van warm of heet water. Zolang u ze niet overbelast, kunnen ze ook met koud water worden gebruikt! Als dat voor u niet voldoende is, probeer dan de volgende keer een lagere temperatuur in te stellen - de Europese norm is 30°C, terwijl de Noord-Amerikaanse machines standaard op 40°C zijn ingesteld, maar vaak ook hogere instellingen hebben, zoals 50°C (controleer die van u!).

Gebruik indien mogelijk synthetische stoffen zoals polyester, omdat die minder wasmiddel nodig hebben dan katoen en dus meer geld besparen. Andere huishoudelijke producten kosten vaak meer door de transportkosten van zwaardere materialen zoals glazen flessen versus plastic flessen, dus minder van die dingen kopen is ook financieel zinvol :)

Droogkast

Droogkasten zijn als ovens voor kleding. Ze maken het mogelijk om uw kleren te drogen zonder het hele huis op te warmen, en ze zijn ook geweldig om te voorkomen dat u natte kleren moet ophangen op een regenachtige dag. Er zijn echter een aantal belangrijke dingen die u moet weten over droogkasten.

Vaatwasser

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn vaatwassers veel efficiënter in het schoonmaken van de vaat dan mensen - dat bevestigt ook de elektronicablog ETI. Ook al verbruiken ze meer energie, ze gebruiken veel minder water en kunnen dezelfde hoeveelheid vaat in minder tijd afwassen dan met de hand. Maar zelfs als u met de hand afwast, loont het de moeite om energie te besparen: De gemiddelde gootsteen verbruikt ongeveer 38 liter per minuut, terwijl een vaatwasser slechts 15 liter per minuut of minder verbruikt.