Waarom buitensporten goed is voor je gezondheid

Waarom buitensporten goed is voor je gezondheid

Veel mensen in Nederland bewegen te weinig in een gemiddelde week. Vaak sluiten mensen zich om deze reden aan bij een sportschool, om hier te trainen. Uit onderzoek blijkt echter dat het nog veel beter is om buiten te gaan sporten. Dit heeft veel voordelen voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Waarom is buiten sporten zo goed voor mensen? Wij zochten het uit.

Waarom buiten sporten?

Je kunt op allemaal verschillende manieren buiten gaat sporten. Zo kun je een teamsport gaan doen, zoals voetbal, tennis of bijvoorbeeld hockey. Ook kun je hardlopen of fietsen. Je kunt dan meedoen met een marathon, maar je kunt ook gewoon in je eentje of met vrienden de deur uit stappen. Doe je thuis vaak oefeningen? Dan kun je er ook voor kiezen om deze voortaan in het park te doen. Buiten sporten is mentaal beter voor je, omdat je hier meer endorfine aanmaakt. Het zonlicht zorgt ook voor meer vitamine D, wat ook erg belangrijk is voor je botten en je immuunsysteem.

Zelfs de felle, groene kleuren buiten, hebben een positief effect op je lichaam. Hierdoor ga je je bijvoorbeeld meer ontspannen en heb je meer balans. Ook is het een stuk aangenamer om in deze omgeving te sporten. Het is een stuk mooier dan de sportschool en de loopband. Daarnaast is het buiten ook een stuk frisser en je zweet minder. Je krijgt dus meer motivatie door buiten te sporten en je verkleint de kans op negatieve gedachten en emoties.

Veel voordelen

Door buiten te sporten verlies je ook meer calorieën, door natuurlijke effecten zoals tegenwind en andere factoren van de omgeving. Zeker in het najaar is dit het geval, omdat je meer moet bewegen om de kou tegen te gaan. Er zitten dus veel positieve effecten aan buiten sporten. Je besteed je tijd een stuk nuttiger, valt sneller af en het is zelfs ook veel beter voor je mentale toestand. In plaats van de sportschool of oefeningen te doen op je kamer, is het daarom een stuk beter om ook buiten te gaan sporten. Je kunt deze tijd nog effectiever besteden door gebruik te maken van supplementen zoals No-xplode pre workout en Whey gold. Tenslotte is buiten sporten natuurlijk ook een stuk beter voor je portemonnee.