Waarom floaten in aanloop naar de feestdagen?

Waarom floaten in aanloop naar de feestdagen?

Ben jij iemand die graag in balans wil zijn met zichzelf en de natuur? Merk je dat dit tijdens de feestdagen nog weleens lastig is, omdat je juist dan net een drukke periode achter de rug hebt? Wil je dit jaar tijdens de komende feestdagen wel op je best zijn, maar heb je geen zin om daar heel veel moeite voor te doen? Kies er dan voor om te gaan floaten! Dit is een gemakkelijke manier om je gezondheid en je geest een flinke boost te geven. Wat floaten precies en welke voordelen dit te bieden heeft? Dat kun je hieronder lezen!

Wat is floaten?

Als je gaat floaten, drijf je feitelijk rond in een bad vol met zout water. Dit gebeurt onder begeleiding, waarbij je stap voor stap door het proces wordt geleid. Floaten vindt plaats in een cabine, waarin je even helemaal tot rust kunt komen. Je bent tijdens het drijven gewichtloos, waarbij je een intens gevoel van rust zult ervaren. Het is zelfs mogelijk om de klep van de cabine te sluiten, waardoor je zeker weet dat je even helemaal afgesloten bent van je omgeving.

Weg met de stress

Heb je een drukke baan met veel stress? Volg je een studie waarbij veel spanning komt kijken, bijvoorbeeld rondom de tentamenperiodes? Kies er dan voor om te gaan floaten in de aanloop naar de feestdagen, je zult merken dat stress en spanning hierdoor gemakkelijk en snel verdwijnt. Je hoeft hier overigens geen moeite voor te doen, je hoeft alleen maar in het bad met zout water te stappen en lekker te gaan drijven. Alle prikkels vallen meteen weg, je ontspant meteen en je kunt je hoofd even lekker leeg maken. Als straks de feestdagen beginnen, ben jij helemaal ontspannen!

Uitgerust aan de feestdagen beginnen

Als je ervoor kiest om in de aanloop naar de feestdagen een aantal keer te gaan floaten, weet je zeker dat je uitgerust aan de feestdagen kunt beginnen. Het is aangetoond op basis van onderzoek, dat floaten de slaapkwaliteit verbetert. Doordat je beter slaapt als je regelmatig gaat floaten, ben je lekker uitgerust en kun je volop gaan genieten van de feestdagen. Je zult ook merken dat je beter presteert op je werk of in je studie als je meer uitgerust bent. Kies jij er ook voor om te gaan floaten?