Waarom laten mensen hun dak of wand beplanten?

Waarom laten mensen hun dak of wand beplanten?

Woon je in een grote stad? Dan is het natuurlijk wenselijk om wat meer groen in je huis en tuin te hebben. Vooral de grote steden in Nederland zijn deze dagen helemaal betegeld en grijs. Dit is natuurlijk geen fijn uitzicht en wat groen hier en daar kan daarom geen kwaad. Niet alleen is het lelijk, het heeft ook gevolgen voor de omgeving. Het is slecht voor het klimaat, de opvang van regen en het zorgt voor een minder goede luchtkwaliteit. Wil jij een bijdrage leveren aan een groenere stad? Dat kan, door zelf je dak, wand of gevel te laten beplanten.

Woning laten beplanten

Als je een appartement of woning hebt in de stad, heb je meestal een kleinere tuin of zelfs helemaal geen tuin. Als je een balkon hebt kun je hier zorgen voor meer planten en gras, maar ook zonder balkon kun je jouw woning groen maken. Je kunt namelijk kiezen voor een groen dak. Het voordeel van het laten beplanten van je dak, is dat regenwater beter opgenomen kan worden. Dit is een probleem in veel van de grotere steden. Hiernaast beschermen de planten je dak tegen weersinvloeden en beschadigingen. Heb je een garage, tuinhuis of schuur? Deze kun je ook laten bedekken.

Groene wanden en gevels

Naast je dak, kun je ook kiezen voor een groene wand of gevel. Het beplanten van delen van je huis draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in de omgeving. Hiernaast zorgt het voor betere isolatie in je woning, wat ook positief is voor het klimaat en jouw portemonnee. Met een groene wand of gevel bedek je ook lelijke, kapotte muren die beklad zijn met graffiti. Het zorgt voor een betere sfeer en een beter uitzicht in de straat. Tenslotte kunnen de planten zelfs een geluiddempende werking hebben.

Er zitten dus veel voordelen aan het beplanten van je daken, wanden of gevel. Niet alleen draag je bij aan een groene stad, het heeft ook persoonlijke voordelen. Heb jij ook interesse? Je kunt zelf gemakkelijk advies aanvragen om de mogelijkheden voor jouw appartement of woning te bespreken met een specialist.