Wat kost laminaat leggen per m2?

Wat kost laminaat leggen per m2?

Ben je van plan om laminaat te gaan leggen, maar wel met een natuurlijke look? En wil je graag weten wat de prijs is van laminaat leggen per m2? Lees dan snel verder! In dit blogartikel vertellen we je alles over de kosten van laminaat leggen. We geven je een indicatie van de kosten en we vertellen je over de verschillende soorten laminaat. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is laminaat?

Laminaat is een soort kunststofvloerbedekking die bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen zijn samengesteld uit kurk, houtvezels en hars. Natuurlijke materialen dus, waarmee je het milieu een dienst bewijst. Laminaat is erg populair vanwege het veelzijdige design en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook is laminaat relatief eenvoudig schoon te houden en heeft het een goede stoot- en slijtvastheid. Het gaat lang mee, waardoor het ook nog eens erg duurzaam is!

Kosten laminaat leggen per m2

De kosten voor het laten leggen van laminaat zijn afhankelijk van factoren zoals de ruimte waarin je het wilt gaan leggen, het soort laminaat dat je kiest en de strokenmaat. De gemiddelde kosten voor het laten leggen van laminaat liggen tussen de €25,- en €45,- per m2 inclusief materiaalkosten. Let wel op dat hier ook extra kosten bij kunnen komen in de vorm van bijvoorbeeld transportkosten of het verwijderen van oude vloerbedekking. De kosten kunnen dus variëren.

Leggen van laminaat

Het leggen van laminaat is een specialistisch klusje, als je zelf niet zo handig bent, kun je een professional inhuren om ervoor te zorgen dat de klus naar behoren wordt gedaan. De prijs die je betaalt voor het leggen van laminaat is dus ook afhankelijk of je het zelf legt of een professional inhuurt. Het is verstandig om offertes op te vragen en verschillende prijzen met elkaar te vergelijken.

Voordelen laminaat

Laminaat is een duurzame vloerbedekking die makkelijk schoon te houden is. Ook kun je bij het kiezen van laminaat alle kanten op qua design en prijs, waardoor er voor ieder wat wils is. Bovendien kan laminaat relatief snel en goedkoop worden gelegd, waardoor het een interessante optie voor je interieur is.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betaalbare, duurzame en mooie vloerbedekking, is laminaat een goede optie. De kosten voor het leggen van laminaat per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar liggen gemiddeld tussen de €25,- en €45,- per m2 inclusief materiaalkosten. Is laminaat iets voor jou?