Wat weten we over gezonde voeding?

Wat weten we over gezonde voeding?

Informatie over gezonde voeding

Wat gezonde voeding is, wordt door iedereen anders uitgelegd. De meeste mensen zijn het er wel over eens dat gezonde voeding veel groenten en fruit consumeren betekent en het consumeren van zo min mogelijk bewerkte producten. De vraag is of niet biologische voedingsproducten ook als gezond moeten worden gezien en of voedingssupplementen nodig zijn voor een goed gezondheid. Op de website beautytrends/voeding vind je veel informatie over gezonde voeding, afvallen, voedingssupplementen en vitamines. Je vindt er ook informatie over alternatieve geneeswijzen en biologische- en duurzame producten. De vraag blijft, zijn niet biologische producten wel of niet gezond? Zijn ze duurzaam?

Niet biologische producten en bestrijdingsmiddelen

Reguliere groente en fruit wordt in de regel gekweekt met behulp van bestrijdingsmiddelen. Met name aardappels en graan worden in Nederland en België regelmatig met niet biologische bestrijdingsmiddelen bespoten. Maar ook bijvoorbeeld appels en peren worden volop bespoten. Ofschoon steeds meer bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan zijn, zijn er nog volop mogelijkheden om ze te kopen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen volgens de kenners schadelijk zijn. Niet alleen voor diegene die ze consumeert maar ook voor de dieren en het milieu. Landbouw bestrijdingsmiddelen zijn volgens de kenners bijvoorbeeld mede de oorzaak van het uitsterven van bijenvolken. Als je de vraag moet beantwoorden, zijn producten die gekweekt worden met fouten bestrijdingsmiddelen dan moet je het antwoord geven, minder gezond dan producten die biologisch worden geteeld.

Heb je voedingssupplementen nodig?

Volgens de meeste deskundigen krijg je als je gezond en gevarieerd eet, alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Toch kunnen er tekorten ontstaan. Zo hebben duursporters extra magnesium nodig en hebben veganisten vitamine B12 tabletten nodig. Ook zwangere vrouwen kunnen en bepaald tekort hebben in de periode dat ze zwanger zijn. Ook bij de voedingssupplementen heb je de keuze uit de reguliere merken of biologische voedingssupplementen. Mensen die een duurzame levensstijl hebben, zullen in de regel voor de biologische variant kiezen. Een duurzame levensstijl is natuurlijk meer dan alleen op je eten en drinken letten. Je probeert als duurzame consument op meerdere terreinen je steentje aan duurzaamheid bij te dragen. Gebruik maken van het openbaar vervoer, groene stroom afnemen en zoveel mogelijk thuis werken zijn ook aspecten die meetellen.