Wat zijn de voordelen van Ashwagandha?

Wat zijn de voordelen van Ashwagandha?

Ashwagandha wordt al eeuwenlang gebruikt om onder andere vermoeidheid en stress mee te bestrijden. In landen als India en China wordt dit kruid al heel lang gebruikt en ook in Nederland ontdekken steeds meer mensen de voordelen hiervan. Wat deze voordelen zoal zijn? Wij hebben de belangrijkste voor je uiteengezet!

Wat doet Ashwagandha?

Ashwagandha staat ook wel bekend als Indiase Ginseng of Winterkers. Het is een kruid die ervoor zorgt dat hersenfuncties worden gestimuleerd, waardoor je jezelf ontspannen voelt en minder last hebt van bijvoorbeeld stress. Ideaal dus als je regelmatig last hebt van teveel spanning, bijvoorbeeld door je werk of studie. Door regelmatig van dit kruid gebruik te maken, zul je merken dat je jouw werk of studie beter aankunt en ook dagelijks lekker zult werken. Heb je regelmatig last van depressies? Ook dit neerslachtige gevoel kun je bestrijden met dit kruid.

Beter slapen

Kom je moeilijk in slaap of word je ’s nachts vaak wakker? Een slechte nachtrust kan soms voor veel problemen zorgen; het kan ertoe leiden dat je minder goed functioneert op je werk of in je gezin. Het kan ook zorgen voor concentratieproblemen, waardoor je bijvoorbeeld meer moeite hebt met autorijden. Ook hiervoor kun je dit kruid prima gebruiken om rustiger te worden, waardoor je beter kunt slapen en concentratieproblemen kunt voorkomen. Ook om goed door te slapen, werkt dit kruid prima. Je kunt het in poedervorm verkrijgen, maar ook bijvoorbeeld in capsulevorm.

Werkt tegen ontstekingen

Naast bovenstaande voordelen van Ashwagandha, zijn er nog veel meer positieve kanten om dit kruid te gebruiken. Heb je regelmatig last van ontstekingen of heb je bijvoorbeeld last van gezichtsuitslag? Hiervoor kun je dit kruid ook prima inzetten. Wil je graag afvallen? Vaak vinden mensen het lastig om af te vallen, omdat de stress die ze hebben, ervoor zorgt dat ze juist weer ongezond gaan eten. Dit kruid zorgt er juist voor dat je minder stress hebt, hierdoor heb je een lager stressniveau en dit zorgt er juist weer voor dat het je wel gaat lukken om af te gaan vallen. Voor mensen die veel sporten en een beter uithoudingsvermogen willen hebben, is dit kruid ook absoluut aan te raden. Je leest het; Ashwagandha heeft heel veel voordelen. Iets voor jou?