Zijn er bergen in Portugal?

Zijn er bergen in Portugal?

Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke eten. Maar hoe zit het met de bergen? Is Portugal ook rijk aan indrukwekkende berglandschappen? In dit artikel gaan we onderzoeken of er bergen te vinden zijn in Portugal en wat deze te bieden hebben.

Portugal is gelegen in het zuidwesten van Europa, aan de Atlantische Oceaan. Het land deelt de Iberische Peninsula met buurland Spanje. Hoewel Spanje bekend staat om zijn ruige bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada, is Portugal minder bekend om zijn bergen. Toch heeft Portugal wel degelijk bergen binnen zijn grenzen.

Serra da Estrela

Een van de meest prominente bergketens in Portugal is de Serra da Estrela. Deze bergketen is gelegen in het centrum van het land en maakt deel uit van het Estrela-gebergte. Met een hoogte van 1.993 meter is de Torre, gelegen in de Serra da Estrela, het hoogste punt van Portugal. Het gebied is uitgeroepen tot een natuurpark en biedt prachtige landschappen, uitdagende wandelpaden en de mogelijkheid om te skiën in de wintermaanden.

Serra do Gerês

Een andere bergketen in Portugal is de Serra do Gerês, gelegen in het noorden van het land. Dit gebied maakt deel uit van het Peneda-Gerês National Park, het enige nationale park in Portugal. De bergen in dit gebied zijn minder hoog dan die in de Serra da Estrela, maar bieden nog steeds adembenemende uitzichten en mooie wandelpaden. Hier vind je ook de hoogste waterval van Portugal, de Cascata do Arado.

Zuidwestkust

Naast deze twee bekende bergketens heeft Portugal ook bergen langs de zuidwestkust van het land. Deze bergen maken deel uit van het Vicentina Coast Natural Park, dat bekend staat om zijn ruige en ongerepte landschappen. De bergen bieden prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan en zijn ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Pontadelgada.nl

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de bergen in Portugal, dan is Pontadelgada.nl een website die je zeker moet bezoeken. Deze website biedt tal van informatie over wandelroutes, accommodaties en andere activiteiten in de Portugese bergen. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een mooie plek om te genieten van de natuur, Pontadelgada.nl kan je helpen bij het plannen van je avontuur.