3 redenen om vandaag nog vegetariër te worden

3 redenen om vandaag nog vegetariër te worden

Het zal je vast wel opgevallen zijn; steeds meer mensen eten vegetarisch. Heb je er weleens over nagedacht wat de redenen eigenlijk zijn dat zoveel mensen hiervoor kiezen? Wij hebben dit voor je uitgezocht en de drie belangrijkste redenen hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Minder dierenleed

Jarenlang bleef er veel verborgen achter staldeuren en hekken, tegenwoordig wordt het (door de media) steeds duidelijker hoeveel dierenleed er eigenlijk schuilgaat achter dat stukje vlees of vis op je bord. Je ziet ook steeds vaker beelden op televisie op internet, hoe het er daadwerkelijk aan toegaat op bijvoorbeeld een koeien- of schapenboerderij. De kleine leefomgeving, de korte tijd dat dieren mogen leven; het zijn allemaal redenen dat mensen ervoor kiezen om geen vlees of vis meer te eten. Door over te schakelen op vegetarische maaltijden, zorgen ze ervoor dat er minder dierenleed is op de wereld. Wist je trouwens dat er vegetarische kookboeken zijn, met makkelijke te bereiden gerechten die overheerlijk zijn?

Beter voor het milieu

Als lezer op dit blog, ben je waarschijnlijk een liefhebber van de natuur en heb je het beste voor met de aarde. Dit is voor veel mensen ook een reden om vegetarisch te gaan eten, dit is namelijk veel beter voor het milieu. De veehouderij is wereldwijd goed voor bijna vijftien procent van het broeikaseffect. Wist je dat een koe net zoveel broeikasgassen uitstoot als bijna vijf auto’s bij elkaar? Hier komt nog eens bij dat alle dieren die samen worden gehouden, goed zijn voor bijna tachtig miljard mest, deze mest komt weer terecht op de landerijen die hierdoor verzuren. Dit laatste zorgt er weer voor dat veel plantensoorten, maar ook bijvoorbeeld insectensoorten, verdwijnen. 

Gezonder leven

Wie veel vlees eet, heeft een grotere kans op een hart- en vaatziekte. Maar ook de kans op bijvoorbeeld diabetes en kanker is groter als je dagelijks vlees of vis eet. Door over te schakelen op vegetarisch eten, verklein je de kans op bovenstaande ziektes aanzienlijk. Heb je last van overgewicht? Overschakelen op vegetarische maaltijden kan er ook voor zorgen, dat je flink wat kilo’s af kunt vallen. Overigens hoeft het zeker niet zo te zijn dat je minder lekker gaat eten als je kiest voor vegetarisch eten. In tegendeel! Want gelukkig zijn er heel veel vegetarische gerechten die lekker zijn, maar ook nog eens makkelijk zijn om te bereiden. De beste vegetarische kookboeken, bestel je natuurlijk gewoon online!