Besparen op je energierekening

Besparen op je energierekening

Ben jij al overgestapt op duurzame stroom? Stroom die op een natuurlijke manier wordt geproduceerd door bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen. Door stroom af te nemen bij een energiemaatschappij die groene stroom verkoopt lever je een bijdrage aan een beter milieu. Maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om bij te dragen aan een beter milieu en te besparen op je energierekening. Zo kun je onafhankelijke energie vergelijken via verschillende websites op het internet om direct kosten te besparen, je kunt bezuinigen op je stroomverbruik en je kunt dus kiezen voor groene stroom. Deze drie onderwerpen lichten wij graag voor je toe.

Bespaar op je stroomprijs

Op het internet kun je met een energievergelijker gemakkelijk de gas- en energieprijzen vergelijken. Aan de hand van jouw verbruik, type woning en enkele andere waardes kun je gemakkelijk berekenen welke energieleverancier voor jou het voordeligste is in gebruik. Dit is een directe besparing op jouw energierekening.

Bezuinigen op stroomverbruik

Je kunt natuurlijk kijken naar de stroomprijzen, maar ‘wat je niet uitgeeft, hoef je ook niet te verdienen’. Je kunt er ook voor kiezen om bewust met jouw stroomverbruik om te gaan. Hieronder alvast een tipje van de sluier, vijf gemakkelijke tips:

  • Draai de wasmachine op een lagere temperatuur (30’ in plaats van 60’).
  • Vervang alle gloeilampen voor ledlampen.
  • Vervang oude koelkast, voor nieuwe A+ koelkasten.
  • Hang was buiten op, verminder het gebruik van de droger.
  • Ontdooi regelmatig jouw vriezer.

Het internet staat vol met methodes om stroom te besparen binnen jouw huishouden. Ook kun je gemakkelijk besparen op de kosten van het gas. Denk bijvoorbeeld aan een timer terwijl je aan het douche bent? Door dit soort gemakkelijke manieren te verwerken in jouw dagelijkse bezigheden kun je de energierekening snel verlagen.

Groene stroom

Groene stroom is duurzaam en goed voor het milieu. Over het algemeen is groene stroom vandaag de dag net iets duurder dan de normale ‘grijze’ stroom die we al jaren gebruiken. Door de eerste twee tips door te voeren binnen jouw gezin kun je al flink besparen op je energierekening. Als je het met deze besparingen kunt realiseren om ook nog eens een lagere energierekening te hebben en groene stroom te kunnen gebruiken, heb je toch helemaal een win win situatie?