Bezienswaardigheden in Slowakije

Bezienswaardigheden in Slowakije

Slowakije is het jonge, vriendelijke buurland van Tsjechië. Het vormt een deel van het Karpatengebied met een klimaat tussen zee en landklimaat in. De hoogste top is op 2655 m. Het land heeft 5,4 miljoen inwoners en is even zo groot als Nederland. Het is dus zeer dun bevolkt en kent vele streken waar bijna niemand woont. Het land strekt zich uit bij de brede stroom van de op een na grootste rivier van Europa de Donau. De letterlijk schitterende natuur, de uitgestrekte bossen, het geweldige hooggebergte dat uw adem stil laat vallen, kronkelende schone rivieren, meren en parelachtige watervallen, dat allemaal treft u aan in Slowakije.

Regio Kosice

De regio Kosice is op alle terreinen eigenlijk zeer interessant. Zijn historische stadjes en dorpjes, prachtige burchten en kastelen, heilige plaatsen, kerkjes en kapelletjes, maar ook de ongelofelijke natuur die u geheel voor de voeten ligt in dit mooie gebied.

Het Slowaaks Paradijs

In de stad Kosice zelf heeft u zoals in elke stad en tal van mogelijkheden. Het is een leuk uitgaansgebied, op welke manier dan ook. Op cultureel gebied kunt u de St. Anezka kathedraal bezoeken, die gebouwd werd in de hoge gotiek. In verschillende etappes werd aan de kathedraal ongeveer 100 jaar in totaal gebouwd, door allerlei problemen die eromheen ontstonden. St. Anezka staat op de plek van een vroegere kerk, die in 1370 is uitgebrand. Zowel de exterieur als de interieur van de kathedraal is zeer interessant en rijk voor het oog. Ook kunt u hier de plaatselijke dierentuin bezoeken, die een tehuis verschaft aan meer dan 120 soorten dieren, vooral uit de euroasische fauna, maar de dierentuin beschikt ook over vertegenwoordigers uit continenten zoals Australië, Amerika en Afrika. U krijgt hier ook een Vivarium te zien, waar aquarium visjes, tweeslachtige dieren en reptielen leven. Aan sportactiviteiten komt u hier ook niet te kort. De vele sportcentra, met fitness etc, tennisbanen, golfbaan, verscheidene openlucht zwembaden, maar ook skipistes in de omgeving kunnen u conditie goed op proef stellen. Natuurlijk kunt u ook van de toeristiek genieten, zowel in de stad als buiten, want op uw wandelingen vindt u vaak op interessante plaatsen. Als u in een echt sprookje terecht wilt komen moet u beslist de Spissky burcht bezoeken. Op hoogte van 634 m boven de zeespiegel, op een rots die over het terrein in de omgeving uitsteekt, heerst in de Spiska Kotlina een van de meest kostbare monumenten, de Spisky burcht. Het laat niet alleen de architectuur van de 12e tot 18e eeuw zien, maar met zijn 41 426 m2 wordt het als een van de grootste burchtcomplexen in Midden Europa beschouwd. In de nabije omgeving van de burcht vindt u andere historische plekken.

Een mooie belevenis

In het beschermd natuurgebied het Slowaaks Paradijs kunnen de natuurliefhebbers vrij hun gang gaan. De ongereptheid en schoonheid van dit adembenemende gebied is letterlijk verrassend. En niet alleen aan de oppervlakte kunt u hier genieten. De vele grotten met prachtige versiering, die u in dit gebied kunt aantreffen bieden de mens een andere kijk op de wereld.

De Argonkristallen

Ook het natuurgebied Muranska Planina is het bezoeken waard. Het is bekend om zijn onaangetastheid en natuurlijk uiterlijk, om zijn enige flora en fauna, zoals de bruine beer, de lynx, en de wolf. Ook vindt u hier een van de drie Argongrotten ter wereld, een prachtig, met witte Argonkristallen versierde grot , een eigendom van de UNESCO. De grot is toegankelijk voor publiek.

Top 3 Bezienswaardigheden in Kaapstad

Kaapstad is de tweede grootste stad van Zuid Afrika met ongeveer 3 miljoen inwoners. Ondanks haar grootte zijn de mensen nog steeds rustig en zeer vriendelijk. Daarnaast is er in Kaapstad ontzettend alles te vinden waar je als toerist maar om kan wensen. Naast dat Kaapstad gewoon een hele mooie stad is gebruiken veel mensen de stad ook als uitvalsbasis voor een rondreis Zuid Afrika.

Tafelberg

De Tafelberg is over heel de wereld bekend en een baken voor de stad. Hoewel de hoogte van de berg relatief laag is met 1 kilometer is het toch zeker een bezoek waard. Er zijn schitterende wandelingen te maken of je kunt met een kabelbaan naar boven. Wanneer je op vakantie Zuid Afrika bent en Kaapstad bezoekt is een bezoek aan de Tafelberg een must. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over het Tafelberg National Park en de stad.

Robbeneiland

Voor de kust van Kaapstad ligt het Robbeneiland. Op dit eiland heeft Mandela gevangen gezeten voor bijna 30 jaar. Mandela streed tegen de apartheid die het land in zijn greep had. Wanneer je het land echt wilt leren kennen moet je tijdens je vakantie Zuid Afrika zeker een bezoek brengen aan dit eiland. Het museum op het eiland is erg indrukwekkend en schetst een chronologisch beeld van de geschiedenis van Zuid Afrika.

Slave Lodge

Wanneer je een rondreis Zuid Afrika maakt zal je nog veel sporen van de apartheid tegenkomen. Er zijn diverse musea en andere gebouwen waar je meer kunt leren over deze schokkende periode in de recente Zuid Afrikaanse geschiedenis. In Kaapstad staat de Slave Lodge, hier verbleven vroeger alle slaven wanneer hun bazen de kerkdienst bijwoonden. Deze plek is nu een museum geworden dat je tijdens een vakantie Zuid Afrika zeker niet mag overslaan. Kaapstad is de ideale plek om een rondreis Zuid Afrika te beginnen. Er zijn goede verbindingen naar alle andere grote steden in het land. Veel mensen boeken dan ook een vliegticket naar Kaapstad om vervolgens uit Johannesburg weer richting huis te vliegen.