De unieke natuur van Suriname

De unieke natuur van Suriname

Onder mensen uit Nederland staat Suriname vooral bekend om zon, zee en strand. Het is een populaire bestemming voor zonreizen en stedentrips. De natuur in Suriname is echter ook een goede reden om naar dit prachtige land te gaan. De landschappen, flora en fauna hier zijn erg divers. Je vindt er bergen, jungle, rivieren en zee. Er leven verschillende dieren en planten in Suriname, waarvan sommige uniek zijn voor dit land. Suriname grenst ook aan de grote amazone, dus vanuit hier kun je mooie excursies maken door dit oerwoud.

Meer weten over de mooie natuur in Suriname? In dit artikel vertellen we je alles over de unieke planen en dieren in dit land, inclusief een aantal locaties die je gezien moet hebben tijdens je vakantie.

Unieke planten in Suriname

Suriname kent ongeveer 5000 verschillende soorten planten, waaronder 60 soorten palmbomen. Dit komt omdat het land erg vruchtbaar is, met een gunstig, tropisch klimaat. Een van de meest opvallende planten in Suriname is de rafflesia. Deze bloem komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar wordt tegenwoordig ook in Suriname gevonden. Het is een gigantische bloem die kan groeien tot een diameter van een meter. De bloemen hebben een unieke geur, die sommige mensen beschrijven als rotten vlees.

De rafflesia is niet de enige unieke plant in Suriname. In de jungle van Suriname kun je ook verschillende soorten orchideeën vinden. Deze bloemen zijn erg kleurrijk en kunnen soms ook unieke geuren hebben. Er zijn wel rond de 300 verschillende soorten van deze planten.

Diersoorten in Suriname

In Suriname vind je veel verschillende diersoorten, veel hiervan erg bijzonder. Zo heeft het land 30 verschillende papegaaien, alligators, luiaards, miereneters en toekans. Verder zijn er nog veel soorten apen, slangen, jaguars en reuzenschildpadden. In het water voor Suriname kun je zelfs dolfijnen spotten. Voor mensen die fan zijn van dieren, is Suriname dus een paradijs.

Wil jij ook op vakantie naar dit land? Tegenwoordig kom je niet zonder entry fee Suriname binnen. Zorg dus van te voren dat je alles op orde hebt. Voordat je vertrek kunt je al een Suriname entry fee aanvragen. Dit is fijn, omdat je tijdens je vakantie dan minder hoeft te regelen.