Dit moet je weten voor je zonnepanelen aanschaft!

Dit moet je weten voor je zonnepanelen aanschaft!

Steeds meer zijn er mensen die zonnepanelen aanschaffen voor op hun huis, en niet zonder reden. Doordat we met z’n alle duurzaam willen gaan wonen zijn zonnepanelen een interessante investering, zeker met de gasprijzen van nu. Zo kun je groene energie opwekken waarmee je het milieu een beetje helpt en kunnen de maandlasten verlaagd worden. 

Wat heb je nodig?

Allereerst is het erg belangrijk dat er zon is die de zonnepanelen kunnen opvangen en omzetten in energie. En je hebt daarbij nog een omvormer nodig om de zonnestralen die zijn omgezet in bruikbare energie. De omvormer wordt aangesloten op een aparte groep in de meterkast. Dit kan wel betekenen dat je een paar aanpassingen moet doen aan de meterkast voordat je de zonnepanelen aanschaft. 

Naast de omvormer koop je ook een meter die bijhoudt wat je hebt opgewekt aan zonne-energie. De kosten van een installatie zijn erg variërend en dit kun je pas echt berekenen wanneer de organisatie een offerte bij jou thuis aanmaakt. Woon je in de omgeving Noord-Limburg is het een optie om zonnepanelen venray te contacteren voor meer informatie. 

Verschillende soorten

Wanneer je een offerte laat aanmaken kom je er snel achter dat je keuze hebt uit een hele hoop verschillende soorten panelen. Er zijn een hele hoop soorten panelen, maar de 3 meest gebruikte zijn: zonnepanelen met meerdere kristallen, egaal zwarte en amorf. Wil je gaan voor de zonnepanelen waarbij je de meeste energie opwekt kun je het beste kiezen voor de egaal zwarte zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben namelijk een kristal in tegenstelling met andere soorten zonnepanelen waardoor je meer energie opwekt. 

De kristallen behalen meer rendement doordat de elektronen beter kunnen bewegen wanneer ze moeten communiceren met een kristal. Ze botsen niet met andere kristallen waardoor je bij andere zonnepanelen meer energie zal verliezen. De zonnepanelen met meerdere kristallen, ook wel polykristallijne hebben meer kristallen en hebben daarom een iets lager rendement. Ze zijn in de aanschaf wel een stuk goedkoper, en ga je voor nog goedkopere kun je kiezen voor Amorf zonnepanelen al levert dat ook minder energie op. Heb je interesse in een van de bovenstaande zonnepanelen? Natuma zonnepanelen zijn hierin gespecialiseerd en kunnen jou helpen met de beste oplossing. 

Locatie

Als allerlaatste is het belangrijk om te melden waar de zonnepanelen het beste geplaatst kunnen worden. Meestal worden de zonnepanelen op het dak geplaatst om een hoog rendement te behalen. Om de meeste zonne-energie op te wekken moeten de panelen op een hoek van 35 graden geplaatst worden. Als je de mogelijkheid hebt om de panelen op het zuiden te plaatsen heb je op die manier de meeste zon en kun je meer stroom opwekken. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om panelen te plaatsen kun je er ook voor kiezen om panelen op een andere plek te laten installeren.