Saaie tuin? Zo creëer je een sfeerparadijs!

Saaie tuin? Zo creëer je een sfeerparadijs!

Vind je dat je een saaie tuin hebt? Zo saai dat je er ’s zomers liever niet zit met vrienden of familie? Dat is natuurlijk zonde! Wat voor tuin je ook hebt, er zijn altijd mogelijkheden om je tuin om te toveren tot een sfeerparadijs, waar je heerlijk van kunt genieten. Dat genieten kun je met vrienden of familie doen, maar jouw tuin is er natuurlijk ook gewoon voor jezelf! Hieronder hebben we drie steengoede tips voor je, waarmee jij jouw tuin om kan toveren in een tuin vol sfeer!

Accessoires

Als je meer sfeer in je tuin wilt brengen, maak dan gebruik van accessoires. Waarschijnlijk heb je wel tuinmeubelen, maar zien die er zonder accessoires wellicht wat saai uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om leuke kussens aan te schaffen en deze op je meubelen te plaatsen, dit zorgt meteen voor sfeer in je tuin. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor stijlvolle beelden die je hier en daar in het gras of op je tegels neer kunt zetten. Heb je een schutting? Hier kun je mooie schilderijtjes aan ophangen of foto’s van bijvoorbeeld eerdere zomervakanties. Jij gaat straks genieten van een sfeervolle tuin!

Tuin vol vuur

Vuur betekent warmte en sfeer. Koop een vuurkorf, haal wat openhaardhout en je bent al klaar om je eerste vuur te starten. Je hoeft deze vuurkorf eigenlijk niet eens te gebruiken, want vaak geeft de vuurkorf zelf, al heel sfeer. Je kunt ook kiezen voor een luxe terrashaard in je tuin. Het voordeel van een terrashaard is dat je op een simpele manier een vuur kunt maken, waar je ook nog eens fijn om heen kunt zitten. Een terrashaard zelf, zorgt ook meteen voor meer gezelligheid Er zijn verschillende soorten vuurkorven en tuinhaarden online verkrijgbaar, gegarandeerd dat er eentje bijzit, die past bij jouw wensen!

Plantenbakken

Het grote voordeel van plantenbakken is, dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je met plantenbakken niet alleen voor veel meer sfeer zorgt in je tuin, je kunt ook gemakkelijk de indeling van je tuin veranderen. Vind je het leuk om in het voorjaar leuke vrolijke plantjes te hebben in je plantenbakken en deze voor je huis neer te zetten? Maar wil je in de zomer liever je plantenbakken vullen met makkelijke planten die geen verzorging nodig hebben? Dat is met plantenbakken prima mogelijk! Plantenbakken zijn er in verschillende afmetingen, soorten en kleuren. Heb jij gekozen voor veel donkergrijstinten in je tuin? Of juist voor strak wit? Wil je liever verschillende kleuren in je tuin? Jouw ideale plantenbak ga jij online zeker vinden. Zie jij jouw sfeervolle tuin al voor je?