Tips voor als je met de elektrische auto naar Frankrijk gaat

Tips voor als je met de elektrische auto naar Frankrijk gaat

Op vakantie naar Frankrijk met je elektrische auto? Dat is toch een heerlijke gedachte? Je kunt hierbij genieten van het comfort en de luxe die een elektrische auto biedt, bovendien reis je milieuvriendelijk door je uitstoot te minimaliseren. Goed voor de natuur en het milieu dus, dat is toch een heerlijke manier om op reis te gaan? In dit blog bespreken we wat je moet weten als je op vakantie gaat naar Frankrijk met je elektrische auto. Lees je mee?

Hoe kun je de elektrische auto opladen in Frankrijk?

Er zijn verschillende manieren waarop je je elektrische auto in Frankrijk kunt opladen. Ten eerste kun je gebruikmaken van de openbare oplaadpunten die zich in het land bevinden. Wist je dat het Nederlandse bedrijf Fastned ook oplaadpunten in Frankrijk heeft? Ga je naar Noord-Frankrijk? Fastned Noord-Frankijk biedt hier ook straks oplaadpunten aan. Ideaal als je graag kiest voor zekerheid! Daarnaast kun je ook gebruikmaken van laadpunten die zich bevinden bij hotels en campings. Ideaal toch?

Route plannen elektrische auto's

Als je naar Frankrijk gaat met je elektrische auto, is het belangrijk dat je je route goed plant. Zo moet je rekening houden met het feit dat je elektrische auto minder ver kan rijden dan een gewone auto.  Het is dan ook erg belangrijk om vooraf te weten hoeveel energie je nodig hebt om je eindbestemming te bereiken, aan de hand hiervan kun je jouw reis indelen en bepalen wanneer je moet laden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een online kaart gebruiken om te berekenen hoeveel energie je nodig hebt om een bepaalde route af te kunnen leggen, ook kun je gebruik maken van een speciale apps die zijn gemaakt voor het plannen van een reis met de elektrische auto. Met deze tips, ga jij straks goed voorbereid op vakantie!

Conclusie

Al met al kun je zeggen dat het een geweldige mogelijkheid is om op vakantie te gaan naar Frankrijk met je elektrische auto. Je kunt genieten van het comfort en de luxe die een elektrische auto biedt, terwijl je de uitstoot vermindert. Het is belangrijk om vooraf te weten hoe je je auto kunt opladen en om je route goed te plannen. Je kunt gebruik maken van openbare oplaadpunten, laadpalen bij hotels en campings en hiervoor gebruik maken van een app voor je route. Dat wordt straks heerlijk genieten van een geslaagde vakantie naar Frankrijk met de elektrische auto!