4 duurzame alternatieven voor allerdaagse badkamerproducten

4 duurzame alternatieven voor allerdaagse badkamerproducten

Je hoeft geen hardcore boomknuffelaar te zijn om een verschil te maken. Je hoeft alleen maar een paar eenvoudige veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen, zoals het kiezen van producten die dierproefvrij zijn en in recyclebare verpakkingen zitten.

Wereldwijd spoelen we met zijn allen elk jaar tonnen papieren handdoekjes, wattenstaafjes en wattenschijfjes door de afvoer. Dat is niet alleen zonde voor de planeet, maar ook voor jouw portemonnee. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel producten die je kunt gebruiken om grondstoffen te besparen, geld te besparen en het milieu te helpen. Er zijn zoveel manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen door duurzame producten te gebruiken, wij hebben het teruggebracht tot vier opties. Zo maak je van je badkamer een duurzamere plek.

Deodorant

Gebruik een natuurlijke deodorant die geen aluminium in zijn ingredi├źnten heeft. Kies bijvoorbeeld voor nuud. Een deodorant die eigenlijk een anti-odorant is. Dat wil zeggen; het maskeert jouw geurtjes niet met allerlei hippe geurtjes, maar het voorkomt dat je gaat zweten. nuud is volledig vrij van troep, het werkt op basis van gecertificeerd micro zilver. Het is helemaal onschadelijk voor zowel jou als de planeet en het komt in een recyclebare verpakking; een tube van suikerriet. En misschien nog wel het beste van alles; het werk meerdere dagen.

Herbruikbare wattenschijfjes

Gebruik herbruikbare wattenschijfjes in plaats van wegwerpartikelen. Wattenschijfjes zijn super vervuilend, ze komen in een plastic verpakking en je gooit ze na eenmalig gebruik alweer weg. Dat is onnodig. Tegenwoordig heb je ontzettend veel oplossingen voor dit probleem. Herbruikbare wattenschijfjes werken net zo goed of zelfs beter dan de wegwerp-variant, ze zijn net zo zacht en zullen daarom fijn aanvoelen. Je kunt ze gewoon in de wasmachine gooien, gebruik daarvoor een waszakje. Klaar voor het volgende gebruik. Op naar minder plastic!

Tandpasta

Tandpasta's komen bijna altijd in een plastic verpakking. Vaak zijn de producten ook op dieren getest of bevatten ze stoffen die van dieren afkomstig zijn. Gelukkig zijn er ook fabrikanten die het anders doen. Zo heb je tandpasta's in glazen potjes die volledig dierproefvrij en vegan zijn. Je kunt ook kiezen voor tandpasta tabletjes. Die vormen in je mond met een beetje water een tandpasta waarmee je je tanden kunt poetsen, en dat zonder plastic verpakking!

Scheermesjes

Kies niet voor wegwerpscheermesjes, maar voor een veiligheidsscheermes. Het grote voordeel daarvan, is dat je het scheermesje zelf kunt vervangen zonder dat daar plastic aan te pas komt! Geen plastic verspilling meer. Op de lange termijn is het ook nog een stuk goedkoper, een scheermesje is veel goedkoper dan de vervangbare (met plastic omhulsels!) scheermesjes van de grote merken die overal te koop zijn. Kies voor dit betere alternatief. Beter voor jou en beter voor de wereld.