Het prachtige Toscaanse landschap

Het prachtige Toscaanse landschap

Ontdek natuur en cultuur in Toscane

Een van de mooiste regio’s in Italië is ongetwijfeld Toscane met als hoofdstad Florence (Firenze). Het glooiende en heuvelachtige landschap zal bij elke toerist de vakantiekriebels aanwakkeren. De natuurliefhebber brengt ook een bezoek aan de Alpi Apuane ten noorden van Lucca; dit is een bergrijk gebied met veel grotten. Een ander geliefd natuurpark is het Parco Naturale de Maremma met mooie groene bossen, leuke baaien en de rivier de Ombrone die dwars door dit natuurgebied stroomt. Verder is Toscane vooral een regio om met een rondreis te verkennen en de prachtige Toscane bezienswaardigheden te bezoeken zoals Pisa met de scheven toren en de sfeervolle middeleeuwse plaatsen zoals Siena, Lucca en San Gimignano. Ook tijdens een bezoek aan de Chianti streek, de bekende wijnstreek van Italië, zult u zich vergapen aan het prachtige landschap van Toscane. Een heuvelachtig gebied vol met groene olijfbomen, cipressen, geurige lavendel, glanzende graanvelden en Chianti wijnvelden.

Florence, de Toscaanse hoofdstad

Tijdens uw rondreis door Toscane mag de hoofdstad Florence niet ontbreken. Een stad die u wilt bezoeken om de cultuur. Wat betreft groen in de stad is Florence een beperkte stad, maar de Boboli tuinen gelegen achter het enorme Palazzo Pitti, zijn zeker het bezoeken waard. Wanneer u deze tuinen heeft bezocht kunt u via de achteruitgang de Giardino Bardani bezoeken vanwaar u kunt doorlopen naar de Piazzale Michelangelo, waar u kunt genieten van het beste uitzicht over Florence. De belangrijkste Florence bezienswaardigheden liggen echter aan de andere kant van de Arno rivier. De absolute topattractie van Florence is de Duomo di Firenze, oftwel de kathedraal van Florence. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de dom is het bezoeken van de enorme koepel ontworpen door Brunelleschi in opdracht van de rijke bankiersfamilie van de Medici.

Meer Florence bezienswaardigheden

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Florence is de Galleria degli Uffizi, het enorme museum met vele schilderijen en sculpturen. Iets verderop ligt het mooiste plein van Florence, namelijk de Piazza della Signoria met een beeldengalerij en een kopie van Michelangelo’s David. Neem hier ook even de moeite om een rondleiding te nemen door het prachtige Palazzo Vecchio, het paleis van het voormalige stadsbestuur. Wanneer u de echte David van Michelangelo wilt bezoeken dan kunt u deze aanschouwen in de Galleria dell’Accademia di Firenze. Andere Florence tourist attractions en bezienswaardigheden die aan te bevelen zijn is de Basilica Santa Croce, een gotische basiliek met vele grafmonumenten, de Santa Maria Novella kerk vlakbij het station en uiteraard de meest beroemde brug van Florence, de Ponte Vecchio over de rivier de Arno. Kortom, zowel Toscane als zijn hoofdstad Florence hebben u genoeg te bieden voor een vakantie vol natuur én cultuur. Welkom in het Italiaanse Toscane!