Minimalistisch spullen inpakken voor outdoor travel

Minimalistisch spullen inpakken voor outdoor travel

In de zomer gaan we er vaak allemaal eventjes tussenuit. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan kamperen, anderen gaan liever naar een luxe hotel. Waar je ook heen gaat, er is altijd één ding hetzelfde, namelijk het inpakken. Vaak spelen we veel te veel mee als we op reis gaan. Dit doen we vaak omdat we denken dat we het nodig gaan hebben. Maar heb je al die spullen echt nodig? En wil je echt met zware tassen op reis gaan? Wij vertellen je hoe je minimalistisch spullen in kunt pakken voor al jouw outdoor travels!

Kijk naar kleine alternatieven

Het is vaak handig om kleinere verpakkingen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje zeep in plaats van een grote fles douchegel of een klein puzzelboekje in plaats van een groot puzzelboek. Kijk ook goed naar de kledingstukken die je mee wilt nemen. Zo heb je misschien wel een vest die net zo warm is als je jas, waardoor je beter het vest mee kunt nemen aangezien die minder ruimte inneemt. Wees erg kritisch en vraag bij ieder ding af of je niet een kleiner alternatief mee kunt nemen. Alle spullen voor fastpacking zijn tegenwoordig ook online te bestellen, waardoor je een stuk eenvoudiger alternatieven kunt vinden.

Was je kleding tussendoor

Waar jouw outdoor reizen ook heen gaan, je kunt een shirtje altijd even snel met de hand wassen om deze weer opnieuw aan te kunnen. Het is dus onnodig om een koffer vol met kleding mee te nemen. Kijk welke kledingstukken je echt gaat dragen en neem voor verschillende gelegenheden een kledingstuk mee, maar niet te veel. Tussendoor was je de kleding even met een stuk zeep om het kledingstuk weer fris te maken. Lees meer over wassen onderweg.

Rol je kleding op

Een goede tip om kleding in een backpack mee te nemen, is door het op te rollen in plaats van op te vouwen. Door je kleding op te rollen is het vaak een stuk compacter en voorkom je ook nog eens kreukels.

Neem geen duplicaten mee

Zeker wanneer je met meerdere gezinsleden of vrienden op vakantie gaat is het aan te raden om geen duplicaten mee te nemen. Niet iedereen heeft een eigen tube tandpasta nodig en vaak heb je ook geen dubbele opladers nodig. Kijk samen wie welke spullen meeneemt en deel deze met elkaar!