Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden in Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is de tweede grootste stad van Zuid Afrika met ongeveer 3 miljoen inwoners. Ondanks haar grootte zijn de mensen nog steeds rustig en  zeer vriendelijk. Daarnaast is er in Kaapstad ontzettend alles te vinden waar je als toerist maar om kan wensen. Naast dat Kaapstad gewoon een hele mooie stad is gebruiken veel mensen de stad ook als uitvalsbasis voor een rondreis Zuid Afrika.

Tafelberg

De Tafelberg is over heel de wereld bekend en een baken voor de stad. Hoewel de hoogte van de berg relatief laag is met  1 kilometer is het toch zeker een bezoek waard. Er zijn schitterende wandelingen te maken of je kunt met een kabelbaan naar boven. Wanneer je op vakantie Zuid Afrika bent en Kaapstad bezoekt is een bezoek aan de Tafelberg een must. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over het Tafelberg National Park en de stad.

Robbeneiland

Voor de kust van Kaapstad ligt het Robbeneiland. Op dit eiland heeft Mandela gevangen gezeten voor bijna 30 jaar. Mandela streed tegen de apartheid die het land in zijn greep had. Wanneer je het land echt wilt leren kennen moet je tijdens je vakantie Zuid Afrika zeker een bezoek brengen aan dit eiland. Het museum op het eiland is erg indrukwekkend en schetst een chronologisch beeld van de geschiedenis van Zuid Afrika.

Slave Lodge

Wanneer je een rondreis Zuid Afrika maakt zal je nog veel sporen van de apartheid tegenkomen. Er zijn diverse musea en andere gebouwen waar je meer kunt leren over deze schokkende periode in de recente Zuid Afrikaanse geschiedenis. In Kaapstad staat de Slave Lodge, hier verbleven vroeger alle slaven wanneer hun bazen de kerkdienst bijwoonden. Deze plek is nu een museum geworden dat je tijdens een vakantie Zuid Afrika zeker niet mag overslaan.

Kaapstad is de ideale plek om een rondreis Zuid Afrika te beginnen. Er zijn goede verbindingen naar alle andere grote steden in het land. Veel mensen boeken dan ook een vliegticket naar Kaapstad om vervolgens uit Johannesburg weer richting huis te vliegen.